Eetkamerstoel Molas

Eetkamerstoel Molas

Verzending
Gratis bezorging *
Kies hier uw kleur
€ 89,00
Aantal
Subtotaal € 89,00
Opties
Totaal excl. BTW
Totaal incl. 21% BTW
Verzending Gratis bezorging *
  •  
     
    Gratis levering *
  •  
     
    Groot assortiment
  •  
     
    Laagste prijsgarantie
  •  
     
    Veilig betalen
  •  
     
    Klantenservice
  • Specificaties

    Specificaties

    Armleuning
    Ja
    Materiaal
    Leder look

    Omschrijving

    Eetkamerstoel Molas is uitgevoerd met armleuningen, voor een heerlijk zitcomfort tijdens het (na)tafelen. Uitgevoerd in lederlook Softyl heeft deze stoel een stoere uitstraling. Deze stoel past dus perfect in een industriŽle eetkamer! De stoel is verkrijgbaar in Antraciet, Cognac en Olive kleur.

  • Afmetingen

    Afmetingen

    Hoogte
    Hoogte
    90,5 cm
    Zithoogte
    Zithoogte
    50 cm
    Breedte
    Breedte
    51 cm
    Zitdiepte
    Zitdiepte
    44,5 cm
    Diepte
    Diepte
    62 cm
    Armhooogte
    Armhooogte
    65,5 cm
  • Onderhoud

    Onderhoud

    ONDERHOUD VAN UW LEDEREN ZITMEUBEL

    Met weinig inspanning kunt u jarenlang genieten van mooie lederen bekleding. Om het leder te voorzien van de nodige voeding en bescherming is het onderhoudsinterval 2 à 3 keer per jaar. De benodigde onderhoudsmiddelen zijn bij ons verkrijgbaar. Het dagelijks onderhoud beperkt zich bij beschermende ledersoorten tot het afnemen met een licht vochtige doek. Let wel dat de gebruikte doek vrij moet zijn van zeep en kalkresten. Gebruik deze doek enkel voor het onderhoud van uw lederen zitmeubel. Wij raden aan gedestilleerd water te gebruiken. Het bevochtigen van de doek dient enkel om het stof op te nemen, maar vooral niet om het leder te bevochtigen. Gebruik van chemische reinigingsmiddelen of oplosmiddelen hebben een vernielend effect op leder. Tevens raden wij het gebruik van microvezeldoekjes af vanwege het schurend effect.

    VERWIJDEREN VAN VLEKKEN

    Gemorste substanties kunt u het beste verwijderen door van de buitenzijde van de vlek naar binnen toe te werken. Dep de vlek met een tissue of schone katoenen doek, waarna u het meubelstuk afneemt met een vochtige doek. Wij hebben de juiste producten om vlekken te verwijderen. Wanneer de vlek ernstig is en niet te verwijderen lijkt, raadpleeg ons dan voor advies.

    LEDERSOORTEN EN ONDERHOUD

    Echt leder is een organisch product, waarbij de grondstof een dierenhuid is. Over het algemeen worden huiden van een rund of buffel gebruikt. Huiden worden niet geproduceerd en elke dierenhuid heeft dan ook zijn eigen natuurlijke kenmerken. Denk hierbij aan littekens, horzelbeten etc. Vaak geldt, hoe zachter het leder, hoe duurder het zitmeubel is. Dat komt doordat zachte ledersoorten heel dicht bij de natuurlijke huid staan. Hoe meer beschermende lakbestanddelen op de huid aangebracht worden, hoe eenvoudiger het onderhoud en hoe beter de weerstand tegen vlekken, zonlicht etc. is. Hoe zachter het leder, hoe kwetsbaarder. Zachte, ofwel dure huiden, hebben dus niet noodzakelijk een langere levensduur.


    NATUURLIJKE MATERIALEN

    Natuurlijke stoffen zijn gemaakt van materialen uit de natuur zoals katoen, linnen, wol etc. Een eigenschap van natuurlijke vezels is het ademend vermogen en daarmee is de behaaglijkheid van het meubel gegarandeerd. Hiertegenover staat dat de vlekgevoeligheid hoger is en de lichtechtheid meestal minder is dan bij synthetische vezels.

    SYNTHETISCHE MATERIALEN

    Synthetische materialen zijn vezels die kunstmatig vervaardigd worden. Voorbeelden hiervan zijn polyester, polyamide (nylon) en acryl. Een belangrijke eigenschap van synthetische vezels is dat de vezelopbouw gesloten is, dat wil zeggen, een synthetische vezel is massief terwijl een natuurlijke vezel veelal hol is. Dit heeft in het gebruik een aantal typische eigenschappen. Zo zijn de vlekgevoeligheid en lichtechtheid meestal beter dan bij natuurlijke vezels. Aan de andere kant is de opnamecapaciteit van een synthetische vezel geringer en zal dus eerder tot transpiratie kunnen leiden.

    VELOURS EN PLATWEEF STOFFEN

    Het uiterlijk van meubelstof kunnen we ruwweg in twee groepen indelen, namelijk platweef en velours. Een platgeweven stof is aan beide zijden hetzelfde en de ketting en inslag is duidelijk zichtbaar. Bij een velours stof bestaat de bovenzijde van de stof uit doorgesneden lusjes. Dit is te herkennen aan een zogenaamd ‘fluwelend’ effect. Een velours stof zal zich in de praktijk manifesteren met een ‘shading effect’. Dit is een soort licht-donker effect wat deze stof karakteriseert en geen materiaalgebrek is. Shading ontstaat door het plaatselijk platdrukken van opstaande vezeltjes.

    INVLOEDEN VAN BIJVOORBEELD JEANS

    Een veel gestelde vraag is de invloed van jeans (denim) op meubelstof, hierover het volgende; spijkerkleding is een katoen dat gekleurd is met zeer (slechte) kleurstoffen waardoor een versneld verouderingsen ontkleuringsproces kan inzetten. Deze kleurstof kan op de meubelstof terecht komen en daar, afhankelijk van de kleur, een soort blauwe waas achterlaten, die niet of zeer slecht te verwijderen is. Jeans zorgt ook voor een schurende werking, waardoor de stof van het meubel versneld kan slijten .

    PILLING

    Een ander effect dat van invloed is op het uiterlijk van meubelstoffen, is het zogenaamde pilling- effect. Losse vezeltjes gaan door draaiende bewegingen op de stof vervilten of klitten. Dit verschijnsel verdwijnt op den duur. Met een pluizenkam of een textieltondeuse, die bij de drogist verkrijgbaar is, kunt u dit verhelpen. Het zijn overigens uitsluitend de overbodige, uitstekende vezeltjes die ‘pillen’, dit is dus geen slijtage van de stof.

  • Betalen en Bezorgen

    Betalen en Bezorgen

    Betaalmethodes

    Bij Stoelenconcurrent.nl betaalt u eenvoudig en veilig met een van de onderstaande betaalmethodes

    • -iDeal

    • -Creaditcard


    Bezorgen

    Stoelenconcurrent.nl streeft ernaar om uw bestelling binnen de aangegeven termijn bij u thuis te bezorgen.

    Levering binnen Nederland is GRATIS, m.u.v. de Waddeneilanden.